Tagliatelle z truflami i oliwkami
Porcja na 4 osoby
80 g mieszanki trufli z oliwkami Zigante, 20 ml oliwy z oliwek, oliwa z oliwek z czarnymi truflami, 240 g makaronu tagliatelle, 80 g masła, bulion warzywny, 80 czarnych oliwek bez pestek, 120 g pomidorków cherry, 50 g rukoli, sól, pieprz
Pokroić oliwki i pomidorki cherry, podsmażyć na oliwie z oliwek. Zalać bulionem warzywnym i podgotować przez 5-6 minut. Ugotować tagliatelle al dente i odcedzić. Przełożyć do naczynia, dodać przygotowane oliwki i pomidorki w bulionie, mieszankę trufli z oliwkami Zigante oraz rukolę. Delikatnie wymieszać, doprawić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z truflami.
Można podawać jako danie główne lub przystawka.
Smacznego !