Puree z ziemniaków z czarnymi truflami

Puree z ziemniaków z czarnymi truflami

Porcja na 4 osoby

40 g czarnych trufli, oliwa z oliwek z czarnymi truflami, 1 kg ziemniaków, 100 g masła, sól, pieprz

Ziemniaki umyć, obrać ze skórki i pokroić na równe kawałki. Ugotować w osolonej wodzie, potem odcedzić i ubić tłuczkiem. Dodać masło, rozdrobnione trufle i wymieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Przyprawić oliwą truflową.

Danie to można podawać zarówno jako dodatek jak i danie główne. Podawać natychmiast po przygotowaniu.

 

Smacznego!

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Polub nas!

 

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sklep jest w trybie podglądu
Szczepan Siatecki, ul. Wiśniowa 1, 65-517 Zielona Góra,
NIP: PL9291568275, Regon: 081033947

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w sekcji artykuły - Cookies.
 
{nocache:6cef1806f3f5e2efb31f0931b389aeb6#0}
Click Shop | Hosting home.pl