Pierś z indyka z mielonymi białymi truflami

Pierś z indyka z mielonymi białymi truflami

Porcja na 4 osoby

90 g mielonych białych trufli, 800 g piersi z indyka, 40 g masła, 200 ml śmietany, oliwa z oliwek z białymi truflami

Roztopić masło na patelni i podsmażyć z każdej strony piersi z indyka przez około 10 minut. Upieczone mięso przełożyć do innego naczynia. Na patelni z pozostałościami po upieczeniu piersi rozprowadzić śmietanę i mielone trufle, krótko zagotować, posolić i popieprzyć do smaku. Dodać mięso i gotować przez następne 2 minuty. Doprawić oliwą z truflami.

Danie to podawać jako danie główne z dodatkiem gotowanych warzyw i/lub pieczonych ziemniaków.

 

Smacznego !

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Polub nas!

 

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sklep jest w trybie podglądu
Szczepan Siatecki, ul. Wiśniowa 1, 65-517 Zielona Góra,
NIP: PL9291568275, Regon: 081033947

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w sekcji artykuły - Cookies.
 
{nocache:6cef1806f3f5e2efb31f0931b389aeb6#0}
Click Shop | Hosting home.pl