Produkt dnia
Zestaw prezentowy
Zestaw prezentowy
169,00 zł 119,90 zł
szt.
Chipsy truflowe
Chipsy truflowe
20,99 zł 15,99 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pierś z indyka z mielonymi białymi truflami

Pierś z indyka z mielonymi białymi truflami

Porcja na 4 osoby

90 g mielonych białych trufli, 800 g piersi z indyka, 40 g masła, 200 ml śmietany, oliwa z oliwek z białymi truflami

Roztopić masło na patelni i podsmażyć z każdej strony piersi z indyka przez około 10 minut. Upieczone mięso przełożyć do innego naczynia. Na patelni z pozostałościami po upieczeniu piersi rozprowadzić śmietanę i mielone trufle, krótko zagotować, posolić i popieprzyć do smaku. Dodać mięso i gotować przez następne 2 minuty. Doprawić oliwą z truflami.

Danie to podawać jako danie główne z dodatkiem gotowanych warzyw i/lub pieczonych ziemniaków.

 

Smacznego !

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl