Kotlet cielęcy z mielonymi czarnymi truflami

Kotlet cielęcy z mielonymi czarnymi truflami

Porcja na 4 osoby

90 g mielonych czarnych trufli, 800 g kotletów cielęcych, 40 g masła, 200 ml śmietany, sól, pieprz, oliwa z oliwek z czarnymi truflami

Roztopić masło na patelni i przez około 6 minut smażyć kotlety na średnim ogniu z każdej strony. Usmażone mięso przełożyć do innego naczynia i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni z pozostałościami po upieczeniu mięsa rozprowadzić śmietanę i mielone trufle. Zagotować na średnim ogniu, cały czas mieszając. Dodać upieczone kotlety i gotować jeszcze przez 2 minuty. Doprawić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z truflami.

Danie to podawać jako danie główne z dodatkiem gotowanych warzyw i/lub pieczonych ziemniaków.

Smacznego !

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Polub nas!

 

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sklep jest w trybie podglądu
Szczepan Siatecki, ul. Wiśniowa 1, 65-517 Zielona Góra,
NIP: PL9291568275, Regon: 081033947

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w sekcji artykuły - Cookies.
 
{nocache:6cef1806f3f5e2efb31f0931b389aeb6#0}
Click Shop | Hosting home.pl