Makaron z truflami

Makaron z truflami

Porcja na 4 osoby

80 g Tartufaty, Oliwa z oliwek z białymi truflami, 320 g Fuzi (tradycyjny makaron z Istrii) lub innego makaronu wg upodobań, 80 g masła, 200 ml śmietany, sól, pieprz, parmezan

Roztopić masło na patelni na średnim ogniu, dodać śmietany, posolić, popieprzyć i zagotować. W tym czasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Zmieszać sos z makaronem, dodać Tartufatę i doprawić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z truflami. Przed podaniem posypać świeżo startym parmezanem.

Danie proste, lecz bardzo smaczne. Można podawać jako danie główne lub przystawka.

 

Smacznego !

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Polub nas!

 

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sklep jest w trybie podglądu
Szczepan Siatecki, ul. Wiśniowa 1, 65-517 Zielona Góra,
NIP: PL9291568275, Regon: 081033947

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w sekcji artykuły - Cookies.
 
{nocache:6cef1806f3f5e2efb31f0931b389aeb6#0}
Click Shop | Hosting home.pl