Polenta z truflami i pieczarkami

Polenta z truflami i pieczarkami

Porcja na 4 osoby

80 g mieszanki trufli z pieczarkami Zigante, oliwa z oliwek z czarnymi truflami, 200 g mąki kukurydzianej, 80 g masła, sól

Polenta: przy przygotowaniu polenty należy dodać do jednej części wody, w zależności od upodobań, 3 lub 4 części mąki kukurydzianej. Do wody dodać masło, posolić i doprowadzić do wrzenia. Powoli wsypać mąkę kukurydzianą i natychmiast zmniejszyć ogień. Po 2-3 minutach polenta jest gotowa.

Polentę wymieszać z mieszanką trufli z pieczarkami Zigante, doprawić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z truflami.

Danie to można podawać zarówno jako dodatek jak i danie główne. Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Smacznego !

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Polub nas!

 

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sklep jest w trybie podglądu
Szczepan Siatecki, ul. Wiśniowa 1, 65-517 Zielona Góra,
NIP: PL9291568275, Regon: 081033947

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w sekcji artykuły - Cookies.
 
{nocache:6cef1806f3f5e2efb31f0931b389aeb6#0}
Click Shop | Hosting home.pl