Produkt dnia
Trufle czarne, w całości, 50 g
Trufle czarne, w całości, 50 g
104,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Polenta z truflami i pieczarkami

Polenta z truflami i pieczarkami

Porcja na 4 osoby

80 g mieszanki trufli z pieczarkami Zigante, oliwa z oliwek z czarnymi truflami, 200 g mąki kukurydzianej, 80 g masła, sól

Polenta: przy przygotowaniu polenty należy dodać do jednej części wody, w zależności od upodobań, 3 lub 4 części mąki kukurydzianej. Do wody dodać masło, posolić i doprowadzić do wrzenia. Powoli wsypać mąkę kukurydzianą i natychmiast zmniejszyć ogień. Po 2-3 minutach polenta jest gotowa.

Polentę wymieszać z mieszanką trufli z pieczarkami Zigante, doprawić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z truflami.

Danie to można podawać zarówno jako dodatek jak i danie główne. Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Smacznego !

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl