Produkt dnia
Trufle czarne, w całości, 50 g
Trufle czarne, w całości, 50 g
104,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Biała tartufata, 80g

Dostępność: brak towaru
Cena: 49,99 zł 49.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: Zigante Tartufi d.o.o.
Kod produktu: 4001

Opis

 
Tartufata doskonale nadaje się do przygotowywania aromatycznych sosów i past do smarowania, można ją również mieszać z ciepłym makaronem lub dodawać do świeżo przygotowanego omletu. Niezależnie od tego, jak zamierzasz go używać, tartufata zmienia każde danie w przysmak.

 

 

 

Skład: śmietana (85%), czarne trufle (tuber aestivum) 8%, ser 4%, białe trufle (tuber magnatum) 3%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól, aromat; bez konserwantów

Waga netto: 80 g (waga brutto: 180 g)

 

Termin przydatności do spożycia: 1460 dni, przechowywanie: w temperaturze pokojowej; po otwarciu w lodówce, zaleca się spożycie w ciągu 7 dni

 

Propozycja wykorzystania (przepis): 

Makaron z truflami

Porcja na 4 osoby

80 g białej tartufaty, Oliwa z oliwek z białymi truflami, 320 g Fuzi (tradycyjny makaron z Istrii) lub innego makaronu wg upodobań, 80 g masła, 200 ml śmietany, sól, pieprz, parmezan

Roztopić masło na patelni na średnim ogniu, dodać śmietany, posolić, popieprzyć i zagotować. W tym czasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Zmieszać sos z makaronem, dodać białą tartufatę i doprawić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z truflami. Przed podaniem posypać świeżo startym parmezanem.

Danie proste, lecz bardzo smaczne. Można podawać jako danie główne lub przystawka.


 

Zobacz również w "Artykuły"

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl