



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Oliwa z oliwek z białymi truflami, 50 ml

Opis
Skład: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, białe trufle (tuber magnatum), aromat.
Objętość: 50 ml; waga netto: 50 g (waga brutto: 156 g)
Bez konserwantów
Termin przydatności do spożycia: grudzień 2020; przechowywanie: w temperaturze pokojowej; po otwarciu: w temperaturze pokojowej
Etykieta produktu: Oliwa z oliwek z białymi truflami, 50 ml. Skład:oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, białe trufle (tuber magnatum), aromat. Objętość:50 ml. Bez konserwantów. Termin przydatności do spożycia: zobacz datę wskazaną na etykiecie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Producent: Zigante Tartufi d.o.o., Potoroska 15, 52460 Buje-Plovanija, Chorwacja. Dystrybutor w Polsce: TRUFLE-SKLEP.PL; EMBUD CARS INEZ SZWABOWICZ_MATECKA UL. Halna 11, 71-019 Szczecin
Propozycja wykorzystania (przepis):
Sałatka z indykiem i oliwą truflową
Porcja na 4 osoby
20 ml oliwy z czarnymi lub białymi truflami, 20 ml oliwy z oliwek, 10 ml octu balsamicznego, 400 g piersi z indyka, 100 g czerwonego radicchio, 100 g zielonej sałaty, 100 g rukoli, 100 g roszponki, 80 g parmezanu, sól, pieprz
Pierś z indyka pokroić w paski, posolić, popieprzyć, podsmażyć na oliwie z oliwek. Wystudzić. Sałatę dobrze umyć, osuszyć, porwać na małe kawałki i dodać do ostudzonego indyka, polać octem balsamicznym, oliwą z oliwek i oliwą z truflami. Wszystko dobrze wymieszać. Przed podaniem posypać świeżo tartym parmezanem.
Zobacz również w "Artykuły"