



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Tartufata, 80 g

Opis
Skład: trufle czarne (tuber aestivum) (8%), trufle białe (tuber magnatum) (2%), pieczarki (62%), oliwki (11%), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, olej roślinny, sól, pieprz, przyprawy.
Waga netto: 80 g (waga brutto: 187 g)
Bez konserwantów
Termin przydatności do spożycia: 1460 dni, przechowywanie: w temperaturze pokojowej; po otwarciu w temperaturze do +4°C
Etykieta produktu: Tartufata, 80 g. Danie gotowe z truflami. Skład:trufle czarne (tuber aestivum) (8%), trufle białe (tuber magnatum) (2%), pieczarki (62%), oliwki (11%), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, olej roślinny, sól, pieprz, przyprawy. Waga netto:80 g. Bez konserwantów. Termin przydatności do spożycia: zobacz datę wskazaną na etykiecie. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w temperaturze do 4°C , wykorzystać w ciągu 7 dni. Producent: Zigante Tartufi d.o.o., Potoroska 15, 52460 Buje-Plovanija, Chorwacja. Dystrybutor w Polsce: TRUFLE-SKLEP.PL; ul. Staffa 8a/33 65-436 Zielona Góra.
Propozycja wykorzystania (przepis):
Makaron z truflami
Porcja na 4 osoby
80 g Tartufaty, Oliwa z oliwek z białymi truflami, 320 g Fuzi (tradycyjny makaron z Istrii) lub innego makaronu wg upodobań, 80 g masła, 200 ml śmietany, sól, pieprz, parmezan
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu, dodać śmietany, posolić, popieprzyć i zagotować. W tym czasie ugotować makaron al dente, odcedzić. Zmieszać sos z makaronem, dodać Tartufatę i doprawić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z truflami. Przed podaniem posypać świeżo startym parmezanem.
Danie proste, lecz bardzo smaczne. Można podawać jako danie główne lub przystawka.
Zobacz również w "Artykuły"