



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Trufle czarne, mielone, 30 g

Opis
Skład: czarne trufle(tuber aestivum) (65%), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, olej roślinny, sól, pieprz, przyprawy.
Waga netto: 30 g (waga brutto: 108 g)
Bez konserwantów
Termin przydatności do spożycia: 1460 dni; Przechowywanie: w temperaturze pokojowej; po otwarciu w temperaturze od +2 do +8°C, wykorzystać w ciągu 7 dniu
Etykieta produktu: Trufle czarne, mielone, 30 g. Danie gotowe z truflami. Skład: czarne trufle(tuber aestivum) (65%), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól, pieprz, przyprawy. Waga netto: 30 g. Bez konserwantów. Termin przydatności do spożycia: zobacz datę wskazaną na etykiecie. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w temperaturze do od 2 do 8stopni C wykorzystać w ciągu 7 dni. Producent: Zigante Tartufi d.o.o., Potoroska 15, 52460 Buje-Plovanija, Chorwacja. Dystrybutor w Polsce: TRUFLE-SKLEP.PL; EMBUD CARS INEZ SZWABOWICZ_MATECKA UL. Halna 11, 71-019 Szczecin
Propozycja wykorzystania (przepis):
Kotlet cielęcy z mielonymi czarnymi truflami
Porcja na 4 osoby
90 g mielonych czarnych trufli, 800 g kotletów cielęcych, 40 g masła, 200 ml śmietany, sól, pieprz, oliwa z oliwek z czarnymi truflami
Roztopić masło na patelni i przez około 6 minut smażyć kotlety na średnim ogniu z każdej strony. Usmażone mięso przełożyć do innego naczynia i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni z pozostałościami po upieczeniu mięsa rozprowadzić śmietanę i mielone trufle. Zagotować na średnim ogniu, cały czas mieszając. Dodać upieczone kotlety i gotować jeszcze przez 2 minuty. Doprawić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z truflami.
Danie to podawać jako danie główne z dodatkiem gotowanych warzyw i/lub pieczonych ziemniaków.
Zobacz również w "Artykuły"