



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Trufle czarne, w całości, 50 g

Opis
Użyj ich z masłem truflowym lub oliwą truflową.
Produkt nie zastępuje świeżej trufli i służy głównie jako dekoracja.
Skład: czarne trufle(tuber aestivum), woda, sól.
Waga netto: 50 g (waga brutto: 167 g)
Bez konserwantów
Termin przydatności do spożycia: 1460 dni; Przechowywanie: w temperaturze pokojowej; po otwarciu przechowywać w temperaturze do +4°C, spożyć w ciągu 7 dni.
Etykieta produktu: Trufle czarne, w całości, 50 g. Skład: czarne trufle(tuber aestivum), woda, sól. Waga netto: 50 g, odsączona masa 40 g. Pasteryzowane. Bez konserwantów. Termin przydatności do spożycia: zobacz datę wskazaną na etykiecie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Producent: Zigante Tartufi d.o.o., Potoroska 15, 52460 Buje-Plovanija, Chorwacja. Dystrybutor w Polsce: TRUFLE-SKLEP.PL; ul. Staffa 8a/33, 65-436 Zielona Góra
Propozycja wykorzystania (przepis):
Filety rybne z płatkami czarnych trufli
Porcja na 4 osoby
90 g czarnych trufli w płatkach, 4 filety rybne, 40 g masła, 200 ml śmietany, 50 ml oliwy z oliwek, 100 ml białego wina, sól, pieprz, oliwa z oliwek z czarnymi truflami
Filety rybne posolić, popieprzyć, oprószyć mąką. Z obu stron podsmażyć na oliwie z oliwek. Usmażoną rybę przełożyć do innego naczynia i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni z pozostałościami po przygotowaniu ryby rozprowadzić białe wino, zagotować, a potem dodać śmietanę i płatki trufli. Całość posolić i dodać filety rybne. Gotować przez 2 minuty. Doprawić kilkoma kroplami oliwy z oliwek z truflami.
Danie to podawać jako danie główne z dodatkiem gotowanych warzyw.
Zobacz również w "Artykuły"